onsdag 8. april 2009

påske-olje-plast

I dag har vi vært på påskeverksted på Oljemuseet her i byen. Og påskeverksted på et oljemuseum må nødvendigvis innbefatte et oljerelatert produkt, denne gang plastposen.
Med utgangspunkt i plastposen skulle så påskepynten formes.



Slett ikke verst! Her er familien Plast på påsketur. Herr Grønn, en litt sliten pappa, en vinkende mor Fru Høne og lille Frøken Kylling som er så spent på hva som skjuler seg i egget.

Vi var på skattejakt og lette etter påskeegg med tilhørende bokstaver. Vi lette og vi lette, inni dykkerklokker, i boretårn, i helikopter, kinosal, utstillingsrom etc. Rebusen klarte vi til slutt, og det ble diplom og premie på de små.

Det er rart å besøke oljemuseet vårt fordi det konkretiserer så tydelig den næringen vi alle her hører om fra vi er små, men ikke kjenner så godt til likevel. Det er så mye teknologi og presisjon og alt mulig, at man ikke kan annet enn å bli mektig imponert. Det å lete etter olje illustreres blant annet med at man står på toppen av et 64 etasjers bygg og så prøver å stikke et sugerør ned i ei brusflaske som står på bakken nedenfor.

Ja, jeg synes dette er fasinerende, og jeg kjenner også en følelse av stolthet når jeg betrakter virksomheten i all enkelhet på dette museet.

Og så mange produkter som utvinnes av olje da...
Ja ja.



Vi avslutter med å si God Påske fra Familien Plast i dag.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Oj!! De der var jo kjempestilige!
Og ja, Oljeindustrien er fasinerende. Jobber selv med salg av boreutstyr i et av verdens største selskaper for den slags. Og lærer masse hver dag.

Ellen Walnum sa...

Her i huset er det far i huset som jobber i "olja".

Stilig påskeplastfamilie:-))

Ellen Walnum sa...

.....det glemte jeg å si...jeg har kjøpt meg bambus i dag, inspirert av et av dine tidligere innlegg på bloggen din:-)

Sine sa...

Gratulerer med bambus, Ellea. Du vil ikke angre!

Ninas Drops sa...

så fine=)
God Påske da, fra påskedrops