lørdag 4. juli 2009

Prosjekt: Barnas hageverksted

Bak lekehytta til jentene er det et område som ikke har vært i bruk til noe og som bare forårsaker irritasjon med ugress og skygge. Vi kan bare se dette området om vi går dit.
Først må en runde hyttehjørnet...


Og så entrer man en trist del av hagen.Det kan virke skyggefullt, og en del skygge er der. Men etter å ha foretatt en liten solstudie av området de siste dagene, har jeg funnet at det er sol iallefall fram til kl. 14, så noe er det da.

Det, sammen med seksåringens noe bestemte ønske om å få bruke den siste pallekarmen som som foreløpig ikke har vært i bruk, til egne blomster ("Hvorfor kan ikke jeg få den pallekarmen når du har pallekarmer og når den bare står tom likevel?" - og jeg skjønner at hun har et poeng og at jeg godt kan gi etter på den argumentasjonen) har gittt inspirasjon til å gå igang med

prosjekt: barnas hageverksted!

Det begynte med tungt gravearbeid i varmen. Svetten silte og jeg og husbonden spadde og luket i flere timer. I går kveld var det sluttføring, og da var det en rastløs seksåring som ville plante massevis i pallekarmen. Aller helst plukkeblomster. Siden utvalget av plukkeblomster i hagen er begrenset, står pallekarmen foreløpig tom. Men til neste år vil hun ha gulrøtter og erteblomster der, så vi får se hva det ender i.

Uansett - her er barnas hageverksted:Synes det ble ganske koselig, jeg.Og så fikk jeg plassert en diger hosta som var plantet absolutt feil i mitt bed. Kanskje et lite sjokk for den ettersom den kommer fra mye sol til mye skygge, men det får stå sin prøve. Her skal den iallefall være enn så lenge.Og ved siden av den ser vi røttene til en klematis Piilu som nettopp har begynt å blomstre på andre siden av denne veggen, i det vi kaller hyttekroken. Der er det masse sol hele ettermiddagen.Vakker!


Ha en nydelig varm sommerdag!

(Dagen er visst for varmt for haging for barna. De er iallefall ikke å finne på verkstedet sitt...)6 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Helledussen så flott og koselig det ble!!

Randines hageblogg sa...

Hyggelig historie og flott tiltak av foreldrene. Det er ikke for sent å så blomkarse,og ringblomster ennå (har jeg bestemt meg for). Ringblomstene kan blomstre til desember i vårt distrikt.

Flott arbeid i sommervarmen og for en glede for barna!

Jonna sa...

Så fint det blei!
Om de ikke tilbringer time på time der, kommer de garantert til å huske dette som en fin ting dere gjorde for dem.
Flott tiltak!

Monsei sa...

Det ble en kjempekoselig krok for de små som også vil hage litt:-))Jeg synes det ble veldig flott!!!

Noralill sa...

Hei, ser du har vore innom bloggen min. Den turkise fargen på krakken i eit innlegg tidlegare heiter isvann og bordet som er avbilda på siderollen har eg dessverre ikkje koden på...men den er litt mørkare...

Koseleg hagekrok til ungane du har laga! Kjekt å finne fram til ein ny blogg...

Ha ein fin fin dag!

Marina sa...

Nej hvor blev det fint. Det er da en kæmpe forandring og jeg kan godt forstå pigerne blev glade.