mandag 10. mai 2010

Another bamboo

Jeg må ha en bambus til...


Kan man få for mange av dem? Vi diskuterer det her i heimen, men vi trenger en plante som blir eit par meter høy og som er dekorativ rett ved inngangsdøra. Der er det katastrofeområde for tida. Noen alternativ til bambus?

Bildet viser et par av de bambusene vi har her og som vi er så glade i.

7 kommentarer:

Mariann sa...

Har ikke noe godt alternativ å foreslå. Vil bare si at de bambusene du allerede har, er virkelig flotte og skaper en egen stemning ved uteplassen.

Bjørnar sa...

Sol eller skygge? Japanlønn eller Sambucus 'Black Lace' kan kanskje være to alternativ, begge kan klippes så de holder seg smale.

Sine sa...

Det er mest skygge der, østvendt. Men i dag har vi en Black Lace der, og den blir liksom ikke like flott synes jeg. Japanlønn tror jeg er for skjør, for det blpser litt. Har dog enda tilgode å se en Black Lace i større størrelse...

Bjørnar sa...

'Black Lace' liker ikke skygge, sikekrt derfor den ikke gjør noe av seg... Det blåser som fy her også men japanlønnene ser ikke ut til å bry seg - og hos deg vil de jo bli beskyttet av huset. Stewartia kanskje? De tåler alt.

Nooria sa...

Så fint bed du viser! Jeg har et par store steiner jeg vil flytt opp i tilknytning til et bed, og derfor var dette inspirerende!

Bambus fikk jeg også lyst til å sjekke ut. Hvor lang tid tar det før de blir så lang som du nevner?

Sine sa...

Bjørnar: Så den liker ikke skygge nei, det kan jo forklare en del. Jeg synes japanlønnene blir så tørre og stygge bladene sine med en del vind, men det kan jo ikke skade å forsøke seg på et slikt tre. Det kunne blitt fint det. Nå må jeg sjekke Stewartia. Takk for tips.

Ellen Walnum sa...

Kjøpte min første bambus i fjor, inspirert av deg:) Den har helt visne blader enda, men kvistene/grenene (hva heter det på på bambus?) er helt grønne og fine, så jeg går ut fra at det er liv i den og at den kommer tilbake.....