tirsdag 7. mai 2013

Uteliv - endelig

Foreløpig sommer banket plutselig på døra på søndag. Vi skulle ha selskap og hadde fokusert mest på det. Da dagen opprant og vi fant ut at det ikke bare var bursdagsgjester som ville komme, men at solen også ville avlegge oss et besøk, måtte vi brårydde i utestua vår.


 Og det var kjekt, kan du tro. Plastteppe på gulvet og plaststoler fra Ikea ble hentet fram, kabeltrommel ble bord og noen planter flyttet inn. Plutselig kom den etterlengtede sommeren til oss (eller mer presist: våren).
 
Og siden søndag har det vært to strålende dager her med god temperatur og sol. Morgendagen blir visst enda bedre.
 
Utestua vår bygde vi i fjor. Dette området var en skyggefullt mørk krok der vi stablet det vi ikke visste hvor skulle stå. Vi fikk satt opp vegg og tak og satt inn et vindu i den store mørke leveggen vi hadde (for å slippe solen til). Dette nye ble så malt hvitt. Og vips - en liten sommerstue hadde kommet til.
 
 
 
Den er ikke stor, omtrent 9 kvm, men akkurat passe. Der skal vi i sommer spise mat, ligge på benken og slappe av, sitte og høre sommerregnet som hører til på vestlandet, ja i det hele tatt nyte utelivet.
 
 
Vi har ikke dør til denne utestua, så rommet fungerer ikke drivhuseffektivt. Dermed må disse olivenkartene på oliventreet jeg kjøpte på Ikea bare nytes som pynt. Det er vel for kaldt til at de kan modnes.
 
 
Men gode solide planter som stemorsblomster blomstrer naturligvis.
 
 
Så nå har vi klargjort, både for Vår og Sommer. De er hjertelig velkomne.3 kommentarer:

Christina Mari sa...

Så flott sommerstuen.
Deilig at våren er her nå.
Ha en fin onsdag.
Klem Christina

Tove Kristin sa...

Ååå, herlig når alt våkner til livet igjen , etter vinteren. Flott sommerstue, den blir god å ha, og kommer nok til å bli flittig brukt, tenker jeg.

Hilsen Tove Kristin

Ann sa...

Sommeridyll på sitt beste! Herlig sommerstue ble det! :))

Klem, Ann.