mandag 8. desember 2008

Julekake(snope)oppskrifter?

Jeg har lyst å lage noen andre julekaker enn de vanlige jeg pleier å lage, og ønsker oppskrifter.

Foreløpig plan:
Pepperkaker (Ikeadeig hvis jeg får fatt i)
Risboller (Mors oppskrift med havrenøtter istedenfor risnøtter, myyye bedre)
Havrekjeks
Kakemenn
Farmors peppermynter trukket i sjokolade med kokos

Jeg kunne godt tenke meg noen litt mer sjeldne og veldig gode... gjerne litt snopaktige. (Er lei av kaker som blir liggende for ingen spiser dem)
Noen som har en oppskrift å dele (gjerne med en begrunnelse for hvorfor akkurat den)?

Inne på Sweet Paul sin blogg har jeg funnet noen som skal være enkle å lage i hvit sjokolade...
De ser jo himmelske ut, nydelig bilde.

Noen som har tips og oppskrifter?
Jeg kan jo søke etter oppskrifter (og gjør det også), men de personlig anbefalte er på en måte annerledes og mer spesielle da...

6 kommentarer:

solfrid sa...

Gotteri for de som liker nøtter:

Man tager hasselnøtter, ferdig knekte, gjerne ett par poser av gangen. Disse legges på bakepapir i stekeovn (100 grader rundt regnet) slik at "skallet" kan gnis av.
Smelt mørk sjokolade med bittebittelitt smør (bruk gjerne delfiafett, men jeg liker ikke delfia). Bruk tre plater til to poser. De tørkede nøttene legges i den smeltede sjokololaden. Ha en bolle med melis klar, dette skal nøttene rulles i til slutt. Legges på glass og gjemmes bort til jul! Dette er godis. Kom i stand bare på grunn av at jeg ikke får til brente mandler. Disse liker jeg mye bedre. Skal lage de selv snart og kommer med bilde i bloggen.

Britt Åse sa...

Småkakene med sitronolje og ingefær som Gundad har lagt ut på Hagegal er i alle fall frøktelig gode! Jeg har laget dem et par ganger,og de går unna :-) Til snop hadde jeg vel valgt å lage dem ganske små, tror jeg.

Sine sa...

Den skal jeg prøve, Solfrid. Glimrende og tusen takk! Jeg synes ikke brente mandler er så gode jeg. Disse hørtes spennende ut.

Gundads oppskrift skal sjekkes.

Tusen takk begge, jeg vil gjerne ha flere om noen har...

Mokki sa...

http://www.hagegal.no/hagefora/viewtopic.php?f=18&t=17671&st=0&sk=t&sd=a&hilit=cookies&start=16

Denne oppskrifta er nudelig god :)

Randines hageblogg sa...

Takk for tips med havrenøtter i Risbollene, er lei av å kaste resten av risnøttene.

Ellers har jeg ingen gode "gotteoppskrifter", men hentet nettopp hjem et hefte fra Freia i butikken, der var det litt av hvert.

www.freiahjemmekonditori.no har
flere spennende oppskrifter.

Lykke til med baksten....

Lene fra Lillehammer sa...

Hei Sine og tusen-tusen takk for awarden, kjempekoselig altså! Jeg så det ikke før nå jeg, er nok litt treg i avtrekker'n.
Du lurte på hvor jeg har fått tak i de kakeboksene, det er Tilda-bokser og de har jeg bestilt hos Panduro, de har så mange søte bokser.
Du lurer litt på julesnop. Min favoritt jeg har lagd i mange år er uten tvil mandeltrøffel (smaker egentlig litt marsipan av de synes jeg). Her er oppskriften:
1 plate kokesjokolade
4 ss fløte
2 dl malte mandler
2 dl melis
1 ss rom (jeg bruker romessens)

Smelt sjokolade i vannbad. Rør inn fløte, siktet melis og rom. Ha deretter i mandler og bland godt (lurt å blande det mens kaserollen fremdeles står i vannbadet har jeg funnet ut).
Sett blandingen i kjøleskapet til massen er såpass stiv at du kan forme dem til små kuler.
Varm hvit sjokolade i vannbad (jeg bruker den litt dyre, hvite sjokoladen som jeg ikke husker navnet på i farten)og dypp kulene i den. Fest en valnøtt på toppen og vips så har du kjempegode konfektbiter. Jeg simpelthen elsker de....nam-nam!

HA EN SUPER KVELD!