torsdag 22. april 2010

Morgenvandring i hagen

En solfylt dag smiler til oss denne morgenen. Energikikk straks!Det blir ut i hagen og knipse litt. Her er de innkjøpte vårblomstene.Og forleden dag da Frøken Eldst hadde sitt lille raid med planting, fikk jeg noen stemorsblomster av henne for å pynte litt i den store krukka med viftelønnen.Og den observante vil kanskje se at bak leveggen er det plantet beinved som kan se ut til å trives. Den står i halvskygge, for sola kommer ikke bak veggen før på ettermiddagen, men løsningen har den funnet...Og dermed får vi pyntet opp den grå veggen på solsida også. Kjekt.

Så er det noe av fjorårets påskepynt som ble satt ut i hagen som nå titter opp. Bak de små påskeliljene har jeg plantet årets påskepynt. Neste år blir dette enda bedre, håper jeg. Og tulipanene til venstre for dem er på god vei opp. De skal egentlig blomstre i april, men våren i år er sein. Uansett, de er hjertelig velkomne når de folder seg ut.
Og til venstre for dem titter pionen opp. Den kommer etter tulipanene.
I skråninga titter allium giganteumen opp. De vokser i reserfart til alles fryd.

Og over her er solskråninga vår. Det bedet er egentlig et eneste kaos, hummer og kanari. Jeg får ikke til å lage en harmonisk bed. Hvis noen har eksempel, så tar jeg gladelig imot. Her er plantelista for dette bedet.


Og så er det stormarikåpene da, alchemilla mollis. De danser seg gjennom hagen og etterlater seg avkom her og der. Jeg prøver å fange dem inn og potte dem slik at vi får mer orden.
Jepp, det var et lite hageres.
Ha en god dag.

2 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Ja det var en deilig morgenvandring det:) Det er så deilig når den ene etter den andre av hagens skatter titter fram. Min ene peon var jeg lenge redd hadde avgått med døden, men i dag så jeg sandelig noen små røde spisser dukke opp av jorda:)

elle-melle sa...

Det er en av de store gledene ved å ha hage - alle de deilige små morgen- midtpådagen- og kveldsvandringen man kan få!
Titte etter noe nytt, stikke nesa nedi en blomst og bare nyte hagen og blomstene.
Det er deilig det;)