søndag 20. desember 2009

Julekalender og Svingen

I fjor desember skrev jeg et innlegg om Jul i Skomakergata. Mine jenter opplever ikke magien. Og jeg har kommet til at det er greit.
I fjor var det Jul i Blåfjell som var NRKs julekalender, og jentene her elsket den. De sang "Kom Blåne, kom jente kom gut, snart kommer jula til Blåfjell..." så det ljomet.
I år er det Svingen som gjelder. Og Jul i Svingen har ifølge småfrøknene her, passert Blåfjell i popularitet. Ingenting slår Svingen. Jeg har til og med strikket Akayaluer til de to eldste her og en til venninna deres. De er bitt.
Og det er nesten jeg også, he he. Jeg liker serien godt jeg. Det er mange treffende situasjoner der, mye humor, noe trist, noe uventet. Serien spiller på så mange følelser. Her en dag satt jeg alene foran barne-tv for jentene var på besøk hos ei venninne, og jeg tok meg i å gråte da Nure skulle framføre noe på scenen hjemme hos Victorias mamma. Der satt jeg altså, helt alene og tørket tårer av barne-tv...
Vi gleder oss hver dag til ny episode. Desember har fått ny julekalendermagi.

2 kommentarer:

solfrid sa...

Mine gutter er så store, så de ser ikke (men, de sniktitter, det vet jeg;)). JEG sitter og ser på Svingen. Klara og Marvin er favorittene. Skjønner jentene dine godt!

HA ei riktig god julehelg!!

Marieinwonderland sa...

Gutten min og jeg ser på Jul i Svingen hver kveld og vi ler og blir så engasjerte. Vi skoggler av Klara Klegg! Vi ser den på nett for da kan vi bestemme selv. Der ligger også sangene som karaoke, noe som er stor suksess! Jeg tror at tempoet i Skomakergata ikke passer for dagens barn, det går litt treigt. De er vant til helt andre inntrykk, så den er nok dessverre passé ;)