torsdag 9. april 2009

Hagearbeid i dag:

I dag var det deilig vær. Og dermed ble jeg lokket ut. Der fikk jeg klippet ned sommerfuglbusken. Regner med at det ikke kommer frost mer nå. Tar sjansen på at det går bra. Så må jeg sette stiklinger i jord på lørdag.

Så luket jeg massevis av ugress. Har visst fått to nye typer, de er overalt i hagen. Heldigvis er de forholdsvis lette å luke. Verre er det med løvetannen. Allerde nå har den lange seige og dype røtter. Jeg dro opp en ny av året med 40 cm lang rot... halloooo!

Og så raket og ryddet jeg i barkebedet. Under rhododendronen trives kattene svært godt, dessverre. Derfor la jeg masse kvister der i håp om å forstyrre litt. Har også møllkuler der, men de ser ikke ut til å skremme vekk kattene i nevneverdig grad. Vi må få slutt på toalettvirksomheten til nabolagets katter her i hagen. Vet ikke hva neste skritt kan bli. Pepper skal virke, men den forsvinner vel fort med regn?

Så dro seksåringen og jeg ut en tur, og på vei hjem måtte vi (jeg) innom et hagesenter bare for å se, for å føle sesongen. Der kjøpte jeg tre nye stauder:

  1. Iris sibirica 'Heavenly Blue'
  2. Veronica longifolia 'Blauriesin'
  3. Alcea rosea 'Alba' (stokkrose)

De to første skal plasseres i fontenebedet og stokkrosen har jeg ikke bestemt ennå. Den bør jo få en plass hvor den kan støttes opp. Det får bli enten ved leveggen eller ved lekehytta, tenker jeg.

Husbonden har hentet hjem et par murbøtter med kompostjord som skal legges ut neste uke. Så vi er nå så smått i gang da.

4 kommentarer:

Ninas Drops sa...

*sukk*...
Fortsatt snø i hagen og du snakker om luking...bor visst ikke i samme land ....

Men guri så deilig å holde på slik ute..jeg blir misunnelig, men unner deg dette assa=)

Kos dere videre ute, så får jeg vel bare drømme om 40 cm som jeg skal dra opp av jorda en gang i juni..fytti katta det var sabla lang rot...fysj...

Og katter ja...det er en pest og en plage her hos oss og...har brukt klor nede ved garasjen...uten hell..men tror jeg skal følge peppersporet som du nevnte...det er det eneste vi ikke har prøvd...

oki, sengen kaller..natta!!

Vivishagerom sa...

Hadde jeg også kunne ha kjøpt og plantet stauder i april. Jeg kjøper, men må holde dem inne i over en mnd. til.
Den Irisen var kjempe fin. Ha en fortsatt fin påske.

Randines hageblogg sa...

Deilig påskevær vi har og flott å jobbe litt i hagen. Mine løvetenner og snegler er også på vei opp.
Fortsatt god påske!

Sine sa...

En ting er lange røtter på løvetenner, men sneglene tar alt. Har ikke sett noen ennå, men de er vel ikke langt unna.