tirsdag 7. april 2009

Soldager i hagen

Nydelig vær i et par dager nå har virkelig fått fram vårfølelsene. For jentene framkalte de til og med sommerfornemmelser. De hadde nemlig sterke ønsker om tynne klær og badebasseng... Jeg husker så godt fra egen barndom at min mor hele tiden sa det var for kaldt. Sommeren tok så lang tid for meg da. Luften var skarp, bading kunne ikke skje før etter St. Hans, men til 17. mai kunne vi gå i lettere klær. Det syntes jeg imidlertid var for kaldt. Det er nesten alltid kaldt og surt på nasjonaldagen.

Men det er disse tidlige vårdagene som understreker lengselen mot vår (for voksne) og mot sommer (for barna). Uansett, vi har forholdt oss til det nydelige været og nytt det som best vi har kunnet.

Det betyr at årets første grilling er unnagjort. Litt brent, men en må jo jobbe grillteknikken inn for sesongen.Nydelig vær betyr også observasjonesturer i hagen. Der blomstrer nå krokus, påskeliljer og omsider julerosen. Jeg trodde den var for syk, men den har kjempet seg fram.


Skuddene på sambucus nigra 'Black Lace' finner veien ut.


Vårlyngen blomstrer og gir farge til hagen, men bildet her yter ingen rettferdighet.


Dette bedet ble laget i fjor. Det trenger litt omorganisering i år, men det må gå seg til etterhvert. Jeg er spent på hvordan det blir. Oversikt over plantene er her.


Og vårdager i hagen innebærer naturligvis også å sitte ute og kose seg med radio og strikk supplert av lyden av barnefryd og -fart.

Nå har jeg gått igang med en sommerkjole av gammelt mønster til lillemor.


Og inne spirer sannelig tomatene...Deilig liv overalt!

2 kommentarer:

Maiblomst sa...

Ja, jammen har det vore deilige dagar! Men nå ser det ut til å ta ein liten pause. God påske! :-)

Unknown sa...

Ser jammen deilig ut. Solen var her i går men forsvant i dag. Ja-ja.
Men for noen lekre bed og stenkanter du har. Virkelig missunnelig på de ja.
Juleroser ja.. hmmmmm..