onsdag 22. april 2009

rips og albinoer

Jeg skrev i et innlegg for litt siden at blomstrende rips var flott på denne tiden av året. Jeg har ikke forandret mening. Jeg er rett og slett vilt begeistret for dem. Jeg fikk ny ladning med kvister fra Ryfylke i går for jeg ville prøve å få røtter på grenene på samme måte som jeg gjør med sommerfuglbusken.Her er både stiklingene og de vakre blomstene. De gjør så mye ut av seg synes jeg, og det er jo ikke så mye annet som blomstrer i denne fargen på denne tiden.

I hagen blir disse tulipanene det nærmeste. I dag åpnet de seg mot solen.Her står forresten stiklingene fra hvit, blå og rødlilla sommerfuglbusk. Jeg har aldri brukt pose over disse, men fått røtter på dem hvert år likevel. Kanskje de er ekstra villige?Perleblomstene jeg satte løker til i høst kommer så fint nå. Hagen får stadig mer farge.Og narsissene.Men det er nå en ting jeg er litt mer opptatt av i dag enn dette, og det handler om disse (jeg husker jo ikke navnet på dem nå...). Saken er nemlig den at jeg har oppdaget...


denne iblant de andre:


Jeg lurer rett og slett på hva som kan ha skjedd. Finnes det albinoblomster?6 kommentarer:

Maiblomst sa...

Fritilaria heiter dei, og kan ha både kvite og farga blomar. Nydelege saker det der! Eg kjøpte nokre løkar rimeleg i januar, men det ser ikkje ut til å ha gått bra.

Sine sa...

Det er navnet ja. Når du sier det, jeg tror sannelig det var både hvite og rutete blomster på pakken... De er litt spinkle, men kommer bedre i år enn i fjor.

Randines hageblogg sa...

Nydelige bilder av vårblomster! Kjekt med nye planter og busker vi kan lage selv.
Jeg har også "Ruter", mine er også spinkle men blomstrer trofast.

Ha en fin hagedag!

Unknown sa...

Heisann.
Takk for hyggelig hilsen i min blogg:)
Så mange flotte bilder av nydelige blomster du hadde her!

De rosa lyktene på barnerommet fant jeg faktisk på Rema på Gaustal når vi var på fjellet!( Utrolig hva man kan finne på Rema!! Hihi:)
Ha en fin dag!

in my garden sa...

Ja ikke alltid like lett å huske navn altså,men fine hvar de uansett.Her har også tulipanene våknet.Mye fint du har,deilig med vår!

Marina sa...

Jeg er også glad for Ribes, men mest for de tofarvede og lidt blegere varrianter. Jeg har selv fine tofarvede der skyder masser af gode rodskud, men jeg har også øje på en bleg busk som jeg synes er smuk. Jeg har flere gange tænkt på at gøre som du og prøve om de slår rod, men nu vil jeg høre om dine erfaringer først. Rigtig god weekend.