onsdag 1. april 2009

5 + 0 = 23, hagemagi

Ja, det er ingen aprilspøk.
I den fantastiske naturen vår, brytes de mest logiske formler elegant og til alles fryd. Dette til tross for at det også nettopp er naturen som er gjennomsyret av bevisene for alskens matematiske formler. Vel.

Det har seg nemlig slik at 5 + 0 = 23, eller 24, 25 eller noe slikt.
Jeg la for 1,5 år siden ned 5 krokusløker i et bed. I fjor kom det opp fem hvite flotte blomster. I år teller de over 23. Ikke logisk, bare magisk.
Og det er det som er så fantastisk med hage. Den er så magisk. Den tryller fram fra det dypeste mørke de vakreste skatter. Og den er ikke hevngjerrig. Den gir og gir, ønsker (litt stell), men krever intet. For en egenskap!

Jeg hadde faktisk ikke trodd at krokusene delte seg så mye på så kort tid. Jeg trodde maks jeg skulle oppleve en dobling. Dette overgår jo alt.


Og gløtter jeg litt til siden i bedet mitt, har jeg sannelig fått besøk av en liten lilla en også. Jeg har aldri lagt en lilla løk...


Men alt er ikke bare fryd og gammen. Denne julerosa (helleborus) har stått ute i to vintre, og i år er første året med knopper. Men de ser så bedrøvelige ut at jeg får vondt. Hva er det som har skjedd dem? Jeg har sett sånn fram til at den endelig skulle blomstre, og så skjer dette?Inne har prydtobakkfrøene (nikotiana 'bambino') jeg fikk av Lene i fjor begynt å strekke seg. Det er nesten flaut å vise dette når andre legger ut de flotteste jungler av spiring, men dette er min verden, og jeg er fornøyd med den.


Og av alle ting, jeg satte en gåsungegren i vann for en tid tilbake. Og se nå...Bladene spretter ut under vann, men ikke over. Finurlig!
Ha en god vårdag!

4 kommentarer:

Miamaria sa...

Råkult innlegg. Jeg koste meg hele veien nedover mens jeg leste. :)

Sine sa...

Så hyggelig at du gjorde det.
De hvite alliumene ('Mount Everest') begynner også å titte opp av jorden nå. Jeg er veldig spent på dem.

Randines hageblogg sa...

Flotte hvite krokus, våren er magisk med det som kommer opp av jorden!

Villrose sa...

Nyter dine skjønne krokus mens jeg venter på at snøen skal smelte...