lørdag 22. november 2008

Blånissene og julekalender

Snart desember igjen, og dermed ny julekalender. I år er blånissene tilbake. Jeg må innrømme at jeg bare såvidt fulgte med på denne serien forrige runde da min femåring (snart seksåringen) var to år. I år er hun mye mer bevisst, og NRK sin forhåndsreklame av serien appellerer sterkt til henne og ganske mye til lillesøsteren på tre også. Jeg gleder meg, jeg.

Sist gang strikket jeg en blånisselue til eldstejenta, men den kan treåringen nå arve, og da må jeg ty til strikkepinnene igjen for å strikke en litt større. Må bare få kjøpt meg garn først. (I mellomtiden skal jeg strikke luer til dem av noe restegarn.)Og så må jeg vel komme igang med å lage kalender til dem. De deler på en pakkekalender og åpner annenhver dag. Det blir derfor litt innkjøp av småting, og kanskje noen småting jeg lager til dem. Tenkte jeg skulle strikke og tove tøfler til dem, evt. sy på noen glitrende perler. For jentene mine er nemlig alt som glitrer GULL!


Oppskriften til lua kan en finne ved å trykke på nissen her (bildet er lånt fra oppskriftsiden, som har lånt dem fra NRK).

2 kommentarer:

solfrid sa...

Her i huset er alle nissene blitt store og luene har noen arvet. Kommer nok til å smugtitte på NRK rundt klokken atten uansett ;o)
Kalender derimot - det SKAL alle ha. Men, jeg aner ikke hva jeg skal putte i kalenderen. Må begynne å planlegge, det er jo ca ei uke til. Det går fort.

Ha ei fin uke!

Sine sa...

Ja, kalender er stas. Men ei uke går fort, så vi må nok henge i.
I år skal i tillegg jentenes moster få kalender av dem. Tegninger, telys etc. blir innholdet der. Må prøve å lære dem å glede andre også. Så vi har visst nok å henge fingrene i.

Sukk... tenk om husbonden laget en til meg? Kan jo håpe han leser bloggkommentarene da... ;-)

Ja ja, ha ei fin uke du også, Solfrid. Håper du kommer i havn med kalenderne. Kan flaxlodd være ok innhold?