mandag 24. november 2008

Til julenissen fra femåringen

Da har femåringen min skrevet ønskeliste til julenissen. Hun syntes naturligvis det var rart at vi bare satte opp 10 punkt, men klarte ikke å fylle alle ut.

Likevel har hun et lass med ønsker som ikke står oppført, og som hun nå er redd for at ingen får med seg. Det er så fryktelig mye kjekt i lekebladene vi får i posten. Hun kan sitte og bla i dem i timesvis og kommer innimellom (les: omtrent hele tiden) til oss for å vise hvor fint alt er.

Jeg husker disse situasjonene så godt fra da jeg var liten så jeg ikke skal moralisere noe her. Det var helt fantastisk da lekebladene kom. Jeg også kunne sitte med dem i timesvis, og jeg husker jeg syntes min mors respons på henvendelsene mine var nokså laber. Jeg kunne ikke forstå at hun ikke hadde samme iver. Akkurat det tenkte jeg på i dag da femåringen kom løpende.
- Se, mamma, se den nydelige sminkedokka. Å, en slik skulle jeg så gjerne hatt.
- Ja, den var fin.

Selv ønsket jeg meg også sminkedokke, men fikk det aldri.
Det er noe godt i det å ønske seg noe og ikke få det med det første, tror jeg. Men samtidig opplever jeg som mor at jeg gjerne vil gi henne det hun ønsker seg når det blir jul. Men hun kan naturligvis ikke få alt. I fjor fikk hun flere små gaver (vi ville vel at hun skulle få flere ting hun ønsket seg), men det ble for mye for henne. Så i år får hun får én gave på ønskelista, nemlig nr. 1: Polly pocket-butikk. Den er innkjøpt og ligger i kjelleren.Så håper jeg hun ikke forandrer mening før jul iallefall.

11 kommentarer:

Mokki sa...

Stilig liste :) Jeg snakket med nevøen min på MSN i går - han ønsket seg Reperublik atak gunsipp. Jeg regnet med at dette var noe legogreier, så jeg spurte en kompis med "legokompetanse" om han kunne oversette for meg - Republic Atack Gunship var det visst *fnis*. Han kan også sitte timesvis med lekekataloger og bare se på det han ønsker seg :) Ingen får kaste sånne kataloger...

Rekkehuset sa...

Lekekataloger er veldig populære her også - selvsagt. Og hvis vi skulle etterkommet alle ønsker måtte vi nok samtidig etterkommet mitt ønske om større hus ;-) Men, jeg skjønner også veldig godt at ønskene popper opp med alle de fristelsene...
Forresten, så flink hun er til å skrive!!!

RandiF sa...

Og de hagegales "lekekataloger" er vel frø- og løkkatalogene?? Der kan vi vel kjenne igjen engasjementet tenker jeg....hihi

Sine sa...

He he, ja du sier noe der, RandiF.
Lekekataloger er kjekke for alle, tenker jeg.
Kanskje vi i større grad også må begrense oss...

Mokki - godt med spesialkompetanserådgivningstjeneste.

Rekkehuset - kan du ikke bare sette opp et større hus på ønskelista, så får du det kanskje... ;-)

Anonym sa...

Jeg må si jeg hadde vært litt bekymret over punkt 5... Trenger hun dett til resten av julegavene, mener hun?

Sine sa...

Smgj - he he, ja det hadde vært smart. Men den handlevogna hun ønsker seg er naturligvis fylt opp av plastvarer. Butikk er kjekt!

Mona sa...

Flott gjort av en femåring å skrive så bra da!! Jeg er imponert.

"jula er artig for dissa som er små`"

Sine sa...

Mona - hun blir seks i januar!
Men kjekt at hun synes det er gøy, naturligvis.

Dagny- Heim sa...

Å! No kjente eg meg att!! Det der med leikeblad og drøyme seg vekk i alt ein ønsker seg....og ikkje får... Ei sånn sminkedukke ønska eg meg også, men fekk aldri.

Og av og til er det kjekt å gi dei akkurat det dei ønsker seg. Trur vi må tenke oss godt om før vi kjøper gåvene i år :-)

Femåringen din er utruleg flink å skrive! Ikkje alle på den alderen som har kome så langt. Kjempesøt liste, så den må du ta vare på :-)

Ha ein fin dag!

Marianne sa...

Så flink hun er til å skrive! Kjenner meg igjen i alt du sier : )

elle-melle sa...

Det er vel ikke så mange som ikke kjenner seg igjen her. Det er godt å kunne gi barna våre noe de ønsker seg, men jeg tror også det er sunt at man ikke får ALT.