mandag 11. mai 2009

Akk ja

Tenk at jeg for et øyeblikk siden hang ut av kjøkkenvinduet mitt ropende til en forbipasserende med hund, en forbipasserende jeg ikke kjenner, ungdom kan jeg tenke, jente...

"Du må plukke opp etter hunden din, det er så mange barn som leker her"

"Hæ?"

"Du må plukke opp etter hunden din, det er veldig mange barn som leker her"

"Han bare tisset"

- pause -


"Ok, det er bare det at det er så ekkelt med hunde... (skal jeg si bæsj eller drit, jeg vet ikke), ja når barn leker her liksom".

"Jada"

"Ok"

Igjen med vinduet, jeg trekker meg inn og tenker at nå virker jeg sikkert sprø, sint og fiendtlig. Egentlig er jeg ikke det. Det er bare det at det var en prikk over en i...

I morges da jeg skulle hente inn avisene fikk jeg denne hyggelige velkomsten:


Midt oppi vårlyngen min som er plantet ved postkassen slik at det skal være pent der på våren hadde en hund vært gjest. Kanskje det er derfor vårlyngen har blitt så redusert...

Denne velkomsten kunne jeg ha vært foruten. Og dette er midt ved innkjørselen vår der ungene balanserer på kantsteinene og leker. Dette er heller ikke første gang, langt ifra. Relativt ofte må vi ut med hundeposer for å plukke opp hundeekskrementer i hagen, midt på plenen, i bedene og rundt omkring. Folk her har nemlig et avslappet forhold til båndtvangen. Hundene er jo så snille og trivelige, skader ingen... Det betviler jeg ikke, men hunder gjør annet også.

Og i dag trodde jeg jeg tok en på fersken. Det gjorde jeg altså ikke.
Stakkar jente...

Akk ja.

3 kommentarer:

Randines hageblogg sa...

Forstår godt at du irriterer deg over hunder, de fleste er kanskje flinke og plukke opp men mange bryr seg ikke.

Respekt for barn og andres planter er det ikke alltid hunde eller katte-eiere har.

Bare fortsett å kjeft...

Mari sa...

Kjeft i veg du. Er ikke noe morsomt å plukke opp etter andre, og så midt i lyngen da... Er det du som har brettet kvistene fint til side eller var det hunden?

Sine sa...

Mari - jeg har ikke gjort noe med lyngen. Den har begynt å visne for jeg tror den har fungert som hundetoalett en god stund.

Jeg tror jeg rydder dette bedet for planter, erstatter med store steiner og legger møllkuler nedi. Kanskje det kan hjelpe?

Det vil likevel ikke hjelpe fullstendig, for det finnes mange grøftekanter som hundeeiere finner praktiske her hvor jeg bor. De burde skjemmes! For her finnes nemlig mange barn.