lørdag 23. mai 2009

Fin dag

Dagen ble riktig så vakker. Vi har levd ute, og nytt lettheten ved sommerlivet. For man lever så annerledes når varmen og sola kommer. Da blir man i godt humør, man løper litt rundt, smiler mer, koser seg ekstra med det små, får energi og gir energi. Sommerliv er ubetalelig.

Seksåringen er travel. Hun er overalt og ingensteder, og koser seg dermed med sin frihet og letthet. Hun har vært ute hele dagen, innimellom har vi sett kjøretøyet hennes parkert, men stort sett har hun vært på farten.


Og når storesøster er på farten, blir det et lite ekstra rom til fireåringen som plutselig blir enehersker over territoriet. Hun stråler også over sin nyvunne frihet. Nå kan hun bestemme alt selv.


Nå kan hun vandre rundt omkring i eget tempo og betrakte livet som surrer og går. Og hun elsker rollen sin.

Hun kan også være rendyrket storesøster for minsteprinsessa.


Det er rart når den ene blir så stor at hun begynner å leve "sitt eget liv". Da forrykkes rollene, oppførsel endres og ting får et annet perspektiv.
Og så oppstår lengselen etter storesøster utover ettermiddagen. Når de så finner hverandre igjen, alle tre, er de aller best. Og med lørdagsgodteri blir de uimotståelige.
Ved siden sitter en mamma og en pappa med salige smil om munnen og tenker at en god dag er ved ende. (Jeg har til og med fått malt et strøk på lekehyttevitrineskapet og sydd en sommerduk. Ja, sommerliv tryller!)
Håper på samme vær i morgen.

2 kommentarer:

in my garden sa...

Ja slik er det,men ganske herlig når de allikvel er avhengig av hverandre.Mine er 4 og 5 år.En storebror som alltid har en lillesøster på slep.Han nyter friheten i fulle drag når lillesøster finner på noe annet,men går det for lang tid må han likevel sjekke hva hun driver med og omvendt.Håper et slikt vennskap varer livet ut.

Torunn sa...

Så skjønne bilder av de små. Jeg får nesten litt vondt i magen når jeg ser de helt små......minste min er 9, den eldste snart 13.... Løsrivelsen er i full gang og kompiser er alr som teller. Ikke sitter de på mitt fang lenger og i allfall koser de ikke med hverandre, ærru gæærn.....DET er fryktelige greier det...hehe...

Hagen din ser vidunderlig ut og jeg håper dere får en flott sommerdag der i dag også. Det ser bra ut her i allefall, sola er på vei til å bryte gjennom morentåka :-)

Klem