mandag 18. mai 2009

Hagestatus til 17. mai 2009

Den blomstret til 17. mai!En fin vår, med andre ord. Syrinen takker med de deiligste blomster og betagende duft.Den måtte inn på bordet på nasjonaldagen. Og jeg elsker de mørke lilla blomstene.

Ellers var jeg ute en tur i hagen for å se hva som kunne brukes til 17. mai. Ajuga reptans ble med inn. Jeg fikk en liten avlegger i fjor, og i år blomstrer den som bare det.Den passet så godt med sin blåfarge på en nasjonaldag i rødt hvitt og blått.Det er jo mange som ikke synes noe om disse tre fargene i blomster på nasjonaldagen vår, og jeg kan være med på at kjøpebukettene til 17. mai ikke er så spennende. Men jeg synes likevel at en feiring med disse tre fargene gir en god 17. mai-stemning, så dermed fikk jeg dem i hus. Siden jeg ikke har noen røde blomster, ble det litt annen rød pynt ved siden.

Og hagen til 17. mai i år har nå litt blomster å by på:Rhododendron 'Fantastica' er magisk i sin blomstring. Egentlig synes jeg den er litt voldsom, for fargene skriker etter oppmerksomhet, men det er noe ved den som fenger meg. Jeg vet ikke hva det er.I skråninga er det fremdeles tulipaner og løker som rår, og noen buskvekster er tilbehør. Phloxen pynter opp mellom steinene.Jeg liker så godt svarthyllen til de mørke og lyse tulipanene.Og så blomstrer den voksevillige klemtatisen min. Litt spinkel i år, men det kommer seg fort tenker jeg.Ellers har hododendronen 'Cunninghams white' blomstret av og jeg har knepet av de visne blomstene for å gi plass til ny bladvekst. Den neste som står for tur er 'Roseum Elegance'. Den er stappet med knopper, og nå begynner de så smått å åpne seg. I år blomstrer rhododendronene rikelig, så den vil jeg tro blir et syn.

7 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Åh, den syrinen var super fin. Knall farge. Bilde av de tre små vasene var fin og veldig stilig.

Ellen Walnum sa...

Å så mye fint du hadde i hagen nå. Her blomstrer også syrinen, og jeg nyter det i fulle drag, for det er mulig den forsvinner til neste år i forbindelse med utvidelse av verandaen:-(

Anita fra hjerterommet sa...

Nydelige bilder fra hagen din. De tulipanene er jo bae så lekre sammen. Masse fint du har, ser det er fint å blande mye forskjellig.

skogsdua sa...

Utrolig flott farge på syrinen. Er nok noen år til jeg får blomster på mine, de er nok for små enda, men som jeg gleder meg!

Sine sa...

Takk for koselige kommentarer!
Før jeg ble interessert i hage, syntes jeg alltid at vår syrin var så kjedelig i forhold til de andres. Det var ikke noen andre som hadde lik vår her i omegnen da, og dermed husker jeg at jeg syntes den var teit som skilte seg ut. Men i dag er jeg så stolt av den, og jeg nyter at det ikke er for mange av den typen.

Ellea - kanskje du kan ta noen rotskudd av den?

Unknown sa...

Syrin er bare utrolig flott. Har en gammel hvit en her på tomta. Pleier å klippe kvister med inn. men det er akkurat som de ikke liker å stå i vase. Men jeg må jo ha de litt fordet.

borghild sa...

Så nydelig hagen din er, jeg elsker også duften av syrin, vi har en stooor busk utenfor kjøkkenvinduet, og jeg har plukket inn et par grener, og det lukter himmelsk:-)
Kofta til minstemor er strikket i Dale babyull/Lanett, jeg hadde noe liggende, og det var greit å få brukt litt av 'lageret':-) Klem B:-)