fredag 22. mai 2009

Stiklinger her og der

Jeg er blitt en rev på å ta stiklinger! Og jeg er ikke flink til å passe på dem. Men jeg lever i et fuktig klima. Det hjelper.

Her kommer sommerfuglbuskene mine. Den hvite ser dårligst ut i år, mens de andre kommer godt.

Og oppi den potta med 'royal red' (i midten) vokser noe annet. Jeg hadde glemt hva det var jeg stappet nedi der, men ved nærmere studier er det en klematis piilu, et skudd som brakk da jeg skulle prøve å binde opp de nye skuddene. Det vokser! Lurer på om det kan bli en ny plante av det. Har aldri tenkt på å ta stiklinger av klematis.

Og oppi denne kassen under her stakk jeg ned noen stiklinger i fjor. Det er så lett å brekke av en liten kvist når en er ute og går. Det skal være fagerbusk og duftskjærsmin. Jeg tror den til høyre er den siste. Det etter konferering med mammaen til opphavet av fagerbusken.

De vokser som bare det. Jeg tror denne duftskjærsminen lett får sorte små lus, så jeg er ikke helt sikker på om jeg vil ha den ennå. Får se.

Ellers har jeg plukket med meg stiklinger til en klatrehortensia og satt noen til blomstrende rips (omtalt her) tidligere. Disse ser ut til å overleve, for små blader dukker opp og de vokser.

Men hvor i all verden skal jeg plassere dette?

5 kommentarer:

Ellen Walnum sa...

Stiklinger er gøy!! Akkurat nå håper jeg på at en stikling fra en Bougainvlla jeg tok da jeg var i Tyrkia, og Pandorea Jasminoides fra Orchis i Portugal skal rote seg fint og bli vakre klatrer etterhvert.

Rekkehuset sa...

Oj, så flink du har vært som har fått liv i alle de kvistene der! Jeg har ikke prøvd meg på stiklinger enda, men det ser sannelig moro ut. Tusen takk for skryt hos meg:-) Og du, det er nok ikke noen heksekunst å hekle litt..jeg kan bare det mest grunnleggende og man kommer da et stykke med det også. Ha en riktig fin helg, hjertelig hilsen Hanne.

Randines hageblogg sa...

Nye planter fra stiklinger er kjekt og gir en mengde ny glede og muligheter...

Ha en fortsatt fin hagehelg!

in my garden sa...

Det er veldig kjekt å ta stikklinger,har ikke vert så flink til dette selv.Ser jo ut som du er blitt en reser!

Mari sa...

Ja se her har du stiklinger ja! Flink du er :)
Når det gjelder sjærsmin og lus så tror jeg at en fuktig og lett skyggefull plass kan forebygge det. Hadde en liten stygg sak på toppen av en mur i sandjord og masse sol. Der krydde det av svarte lus. Den fikk svigermor så hun kunne prøve seg på den. På framsiden av huset står det en diger sjærsmin og den har bare formiddagssol og den er så fin atte :)